Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 14   Omlaag
  Print  
Auteur Topic: Afgelopen Activiteiten  (gelezen 72954 keer)
aliejenne
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 11


« Antwoord #15 Gepost op: 17 Maart, 2006 19:19:23 »

Paaswake

Aansluitend aan de dienst van Stille Zaterdag vanaf half 10 tot in de vroege morgen zal er een paaswake worden gehouden in de Gereformeerde Kerk te Dedemsvaart. (Wilheminastraat 3). De opzet is die van een échte wake, er is alle tijd rustig en aandachtig te vieren. In het nachtdeel is er ieder half uur een lied, een lezing en een gebed. De sfeer is die van stilte en rust. Tijdens de nacht is de buitendeur geopend zodat u kunt komen, blijven of gaan wanneer u wilt.

Op onze pelgrimage naar het land van verlangen
is deze zaterdag, deze sabbat, een rustdag.
De nacht is gevallen.
Er is alleen nog maar een graf.
Waken zullen we tot de nieuwe morgen.
Want de stilte van deze nacht
is vervuld met verwachting:
er gaat iets gebeuren!

Om 7 uur is er een afsluiting, gevolgd door een gezamenlijk ontbijt, ieder neemt zijn eigen brood mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

« Laatste verandering: 18 Maart, 2006 09:43:01 door herman » Gelogd
Alina ofs
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Geslacht: Vrouw
Berichten: 7

Vrede en alle goeds! Keep smiling!


WWW
« Antwoord #16 Gepost op: 20 Maart, 2006 11:47:26 »

Zaterdagmiddag was het zo ver: om 16:30 uur vertrok er vanaf Station Groingen een bus vol 45 jongeren uit het bisdom Groningen-Leeuwarden naar Amsterdam voor de Stille Omgang. Op dat zelfde moment vertrok er ook een bus uit Burgum via Leeuwarden, met daarin nog eens 32 jongeren uit hetzelfde bisdom. Totaal kwamen er dus rond kwart over zeven PM 77 jongeren uit Het Hoge Noorden aan bij de St. Nikolaaskerk, tegenover Amsterdam CS.

Daar was er eerst een jongerenmis met kardinaal Simonis als hoofdcelebrant. De Mis werd opgeluisterd met muziek van de Miracle City Singers. De kardinaal sprak over de Eucharistie als middelpunt van het Christelijk leven. Soms was het wat saai, maar net als je de draad kwijt dreigde te raken, riep de kardinaal je weer bij de les. Klasse!

Na de Mis liepen we naar de Singel, naar de Doopsgezinde Kerk waar het jongerenprogramma verder plaats vond. Eerst was er een powerpoint presentatie over de Stille Omgang zelf. Daarna ging een jonge priester, Lars nogwat een inleiding over het thema "We are invited". Door middel van vragen werd er nader ingegaan op het woord uit nodig en. Als kapstok hiervoor werd Mattheus 22,1-10 gebruikt. Daarna was het pauze.

Na de pauze was er een spetterend optreden van de Miracle City Singers. De zaal was enthousiast en er werd door iedereen meegeswinged. Toen de voorzitter van de Stille Omgang ondertussen binnenkwam, zag hij dan ook jongeren de polonaise doen.....Na de Miracle City Singers was het de beurt aan Gert Vijver, een mimespeler uit Drachten. Hij beelde het verhaal van de Verloren Zoon uit. Ook werd er voor de vrijdag jarig geweeste Hao Tran, onze jongerenwerker gezongen. Na dit alles werd het zoetjes aan tijd voor serieuzere zaken. Als voorbereiding op het lopen van de Stille Omgang, was er geleide stille aanbidding. Het Lichaam van Christus werd eerbiedig door Lars binnengedragen en op een tafel uitgesteld. Ondertijd werden er zacht Taizéliederen gezongen. Een heel indrukwekkend moment voor mij.....

Na de aanbidding gingen we dan de vrieskou in om de Stille Omgang te lopen.Ook dat vond ik erg bijzonder. Het was voor de argeloze toerist een gewone zaterdag en dat was goed te merken. De meest rare reacties krijg je van uitgaanspubliek, de een heel respectvol en de ander banjert er doorheen. Er was zelfs nog een arrestatie+ontsnapping die onze groep helaas helemaal door midden brak. Ik vond het zelf mooi te zien hoeveel mensen de SO liepen, er leek geen einde aan te komen. En gezamenlijk met vrienden en bekenden maar ook met wildvreemden bij de lantaarn staan en allen één van geest, dat meemaken is onbeschrijvelijk.

Na het rondje door Amsterdam kwamen we verkleumd weer in de doopsgezinde kerk aan, waar men al met lekkere warme chocomelk op ons stond te wachten. Heerlijk! Nadat we weer wat warmer waren geworden verzamelden we ons weer, om terug te gaan naar de Nikolaaskerk, waar de bussen ons weer opwachten. Dat werd weer lopen en als Suzanne er niet was geweest om me te ondersteunen, zou ik het niet gered hebben.

Weer terug in de bus werd er snel en stil (want moe) naar Leeuwarden gereden. Toen we daar om half 5 aankwamen, stond in het Titus Brandsmahuis het ontbijt al voor ons klaar. Eindelijk koffie! En Hao had gebak voor ons in petto. Ondanks het abnormale tijdstip lieten de meesten het zich lekker smaken. Na het ontbijt reden we terug naar Groningen, waar we om kwart over zes moe maar voldaan weer aankwamen.

Ik ben toen naar Livi's huis gegaan om daar nog een uurtje slaap mee te pikken. En toen kwam voor mij nog de kers op de taart: de Latijnse Mis. Deze verliep een beetje chaotisch, maar een kniesoor die daar op let. Snel ben ik na de Mis naar CS gelopen, en om even voor twaalfen zondagmorgen was ik eindelijk weer thuis.

Al met al was het een hele ervaring en ben ik er enorm van onder de indruk. Verder ben ik moe, maar erg voldaan. Voor herhaling vatbaar dus......
Gelogd

Pace e bene.
Els
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 8


« Antwoord #17 Gepost op: 30 Maart, 2006 17:43:22 »

25 mei organiseert Solidair Friesland samen met andere organisaties gratis een leuke jongerendag in Leeuwarden.
Het staat open voor alle jongeren en er staat waarschijnlijk o.a. een bezoekje aan een moskee, het discriminatie meldpunt,
en in elk geval veel gezelligheid op het programma. Volgende week vergaderen we weer en ik hou je wel op de hoogte.
 
Groetjes,
 
Els, secretaris jongerendag Friesland
Gelogd
Thea
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 6


« Antwoord #18 Gepost op: 07 April, 2006 18:15:35 »

Beste mensen,

Op maandag 10 april 2006 is er weer een jongerengebed met liederen uit Taize in de Oranjekerk in Amsterdam. Hierbij willen we je van harte uitnodigen om te komen.

Het gebed begint om 21.00 uur. Om 19.15 uur is de voorbereidingsgroep
aanwezig om met elkaar te eten. Je bent welkom als je een hapje mee wilt eten. Je kunt dit doorgeven via taizegebedamsterdam@hotmail.com.
Vanaf 20.15 uur beginnen we met het inrichten van de kerk.
Een paar extra handen kunnen we hierbij goed gebruiken. Dus wanneer je eerder kunt komen, vinden we dat heel fijn en gezellig.

Vragen en mededelingen:

Wie vindt het leuk om de voorbereidingsgroep te komen versterken? We kunnen zeker nieuwe mensen gebruiken! Twijfel je over wat het inhoudt?
Kom dan deze maand kijken bij de voorbereidingen. Voor vragen kun mailen naar het e-mailadres taizegebedamsterdam@hotmail.com, of je vraag stellen aan iemand uit de voorbereidingsgroep bij het gebed zelf.

Weet je andere jongeren die geinteresseerd zijn in het gebed, laathet ons weten. Dan sturen wij ze informatie en een uitnodiging voor het gebed.

Zing je, speel je gitaar, fluit of hobo en lijkt het je leuk om mee te zingen of te spelen, mail dit ons. Vergeet niet je telefoonnummer
te vermelden, dan nemen we contact met je op.

Ieder gebed is er de mogelijkheid om voorbeden uit te spreken.
Wanneer er iets is waarvan je vindt dat het bijzondere aandacht nodig heeft, kun je ook een voorbede op papier zetten en voor het gebed aan
iemand van de voorbereidingsgroep geven. Papier en pen liggen bij de ingang.

Liturgie voor maandag 10 april:

>Openingslied: The Kingdom of God
>Verzen uit psalm 32, afgewisseld met Misericordias (nr.58)
>Schriftlezing: Lucas 22:38-46
>Lied: Bleibet hier (nr.3)

>Een tijd van stilte

>Voorbeden, afgewisseld met Kyrie 5
>Our Father
>Lied: In manus tuas, Pater (nr.30)
>Gebed
>Zegenbede: de Levende
>Slotlied: Bendigo al Senor
>De noche (nr.12)
>Bleib mit deiner Gnade (nr.129)
>Wait for the Lord (nr.2)

We hopen je maandag 10 april te zien!

Het adres van de Oranjekerk is: 2e Van der Helststraat, tegenover het
Sarphatipark.

Hartelijke groeten, namens de voorbereidingsgroep,

Thea van der Gaast
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #19 Gepost op: 15 April, 2006 09:04:35 »

16 April Concert Kees Kraayenoord! in Sneek.

Allen dus komen voor dit unieke concert:
Plaats: VBG De Bron in Sneek
Info: http://www.vbg-debron.nl/jongerensneek/
en tevens reserven kaarten.
Route: http://www.vbg-debron.nl/jongerensneek/index.php?page_id=15

Kom gerust even gedag zeggen bij de lichtregie in de zaal..   

greetings,
Peter
Gelogd
Els
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 8


« Antwoord #20 Gepost op: 16 April, 2006 17:49:10 »

Leeuwarden,

Op 25 mei 2006 organiseren Solidair Friesland, de federatie Christelijk jeugdwerk Friesland, de Turkse gemeenschap en Kleurrijk Fryslân gezamenlijk een  jongeren dag in Leeuwarden van 13.30 tot 20.00 uur. Het is een intercultureel en interreligieus gebeuren en staat, na opgave vooraf, open voor jongeren van 15-25 jaar uit Friesland.

Op het programma staat een bezoek aan het discriminatie meldpunt en de Turkse moskee. Daarnaast gaan de jongeren samen dansen. Fatima komt vertellen over hoofddoeken, hennatatoeages. Tot slot een multiculturele maaltijd en een interreligieuze afsluiting.

Deelname is gratis. Wel graag voor 12 mei opgeven bij: Susan ten Kate Solidair Friesland, 058-2130046 e-mail: jongerenproject@solidairfriesland.nl
Gelogd
Thea
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 6


« Antwoord #21 Gepost op: 29 April, 2006 14:30:16 »

Beste mensen,

Op maandag 8 mei 2006 is er weer een jongerengebed met liederen uit Taize in de Oranjekerk in Amsterdam. Hierbij willen we je van harte uitnodigen om te komen.

Het gebed begint om 21.00 uur. Om 19.15 uur is de voorbereidingsgroep aanwezig om met elkaar te eten. Je bent welkom als je een hapje mee wilt eten. Je kunt dit doorgeven via taizegebedamsterdam@hotmail.com.

Vanaf 20.15 uur beginnen we met het inrichten van de kerk. Een paar extra handen kunnen we hierbij goed gebruiken. Dus wanneer je eerder kunt komen, vinden we dat heel fijn en gezellig.

Vragen en mededelingen:

- Wie vindt het leuk om de voorbereidingsgroep te komen versterken? We kunnen zeker nieuwe mensen gebruiken! Twijfel je over wat het inhoudt? Kom dan deze maand kijken bij de voorbereidingen. Voor vragen kun mailen naar het e-mailadres taizegebedamsterdam@hotmail.com, of je vraag stellen aan iemand uit de voorbereidingsgroep bij het gebed zelf.

- Weet je andere jongeren die geďnteresseerd zijn in het gebed, laat het ons weten. Dan sturen wij ze informatie en een uitnodiging voor het gebed.
- Zing je, speel je gitaar, fluit of hobo en lijkt het je leuk om mee te zingen of te spelen, mail dit ons. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden, dan nemen we contact met je op.

Ieder gebed is er de mogelijkheid om voorbeden uit te spreken.
Wanneer er iets is waarvan je vindt dat het bijzondere aandacht nodig  heeft, kun je ook een voorbede op papier zetten en voor het gebed aan iemand van de voorbereidingsgroep geven. Papier en pen liggen bij de ingang.

We hopen je maandag 8 mei te zien!

Het adres van de Oranjekerk is: 2e Van der Helststraat, tegenover het Sarphatipark.

Hartelijke groeten, namens de voorbereidingsgroep,

Thea van der Gaast
Gelogd
aliejenne
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 11


« Antwoord #22 Gepost op: 29 April, 2006 21:10:38 »

Hallo,

Als amsterdam niet zo ver weg was, 2,1/2 uur treinen ofzo, dan kwam ik graag een keer bij jullie een Taizéviering meemaken, misschien ooit nog eens, maar 8 mei in elk geval niet, want ik ben dan net terug uit Taizé.

een inspirrerende viering gewenst en succes met de voorbereidingen

Groetjes aliejenne
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #23 Gepost op: 07 Mei, 2006 09:34:30 »

TAIZÉ ONTVANGT AWARD OF WORSHIP IN MIDDELBURG. OOK HIERBIJ ZIJN?

Frčre Alois en enkele andere broeders van Taizé zijn voor een gebed in de Nieuwe Kerk van Middelburg op zaterdag 13 mei. Om 17.00 uur begint het gebed met Taizé-liederen. Omdat het zaterdagavond is, is er aan het eind van gebed de viering van het paaslicht (met kaarsjes in de kerk).
De broeders zijn in Middelburg, omdat aan de gemeenschap van Taizé de Freedom of Worship Award is toegekend. De uitreiking is op dezelfde dag.

Meer info: http://activiteiten.jongerenwebsite.nl/taizemiddelburg.htm
Gelogd
Els
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 8


« Antwoord #24 Gepost op: 07 Mei, 2006 16:00:24 »

JONGERENDAG 25 MEI 2006
Thema: JONGEREN & SAMENLEVING
                             
Ben je tussen 15-25 jaar? En vind je het leuk om kennis met andere jongeren te maken? Deel je graag je mening met anderen? Als het maar leuk blijft? Dat vindt Solidair Friesland ook. Dus....

Je bent welkom op 25 mei 2006 in het Titus Brandsmahuis, Bonifatiusplein 21A Leeuwarden. Start om 13.30 en we sluiten om 20.00 uur af.

Op het programma staat onder anderen:
Een bezoek aan het Discriminatiemeldpunt Leeuwarden, de Katholieke Kerk en de Turkse Moskee, lezing over hoofddoeken, workshop dans/ henna tatoes en ja...lekker eten van multiculturele hapjes.
Geef je snel op want er is maar beperkt plaats. Voor 12 mei kan het nog!
Voor opgave & info, mail of bel naar Solidair Friesland met Susan ten Kate: jongerenproject@solidairfriesland.nl of 058-2130046
Voor meer info zie:  www.solidairfriesland.nl

Deelname is gratis!!!
Gelogd
veenboer
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 3


« Antwoord #25 Gepost op: 08 Mei, 2006 20:16:22 »

Informatiemarkt buitenlandse vrijwilligersprojecten
woensdag 17 mei 11.00-17.00 uur CHN, Leeuwarden
Op woensdag 17 mei van 11.00-17.00 uur wordt op de CHN, Rengerslaan 8 in
Leeuwarden een informatiemarkt gehouden voor jongeren die erover denken een
aantal maanden vrijwilligerswerk te doen in het buitenland.  Er zijn
vertegenwoordigers van een aantal instellingen aanwezig, die je direct
kunnen vertellen wat de mogelijheden zijn. Om 16.00 uur is er een gesprek
met jongeren die al eens vrijwilligerswerk hebben gedaan. De markt wordt
georganiseerd door het SPL (Studentenpastoraat Leeuwarden, website:
www.spl-info.nl)
Jongeren, scholieren, studenten, werkenden... je bent van harte welkom!
Gelogd
veenboer
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 3


« Antwoord #26 Gepost op: 09 Mei, 2006 13:33:59 »

Op woensdag 17 mei van 11-17 uur wordt op de CHN te Leeuwarden een infomarkt gehouden voor internationale vrijwlligersprojecten. Er zijn verschillende organisaties die de mogelijkheid bieden om bij sociale projecten actief te zijn. Om 16.00 uur is er een gesprek met een aantal jongeren die eerder in het buitenland actief zijn geweest. Scholieren, studenten, werkenden, jongeren zonder werk... je bent welkom bij de CHN op 17 mei. Adres: Rengerslaan 8 bereikbaar vanaf het station met lijn 4. De markt wordt georganiseerd door het SPL: www.spl-info.nl
Gelogd
dga#ds
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 1


« Antwoord #27 Gepost op: 22 Mei, 2006 17:48:56 »

Inside or out is een jongerenviering voor christelijke en niet christelijke jongeren (16+)

Wat?
Live muziek & Performance, Interview & Gesprek, Lunch en Borrel

Wie?
De doopsgezinde gemeente Almere, kijk ook eens op www.dgalmere.nl

Waar?
Basisschool "De Ichthus", Rijnweg 10 in Almere Waterwijk, buslijn 1 vanaf Almere Centrum, halte Markerkant

Wanneer?
Zondag 18 juni 2006, vanaf 12.00 uur staat de lunch klaar

Info?
predikant@dgalmere.nl, Iris Speckmann
Gelogd
spartametje
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 3


« Antwoord #28 Gepost op: 01 Juni, 2006 18:19:30 »

Tien jaar geleden is streekcentrum 'De Skűle’ te Franeker begonnen met het organiseren van een ‘vakantieweek’. Deze week was speciaal opgezet voor de basisschoolkinderen (van 6 tot 12 jaar) uit Franeker en omstreken wiens ouders te weinig geld hadden om op vakantie te gaan. Dit bleek zo’n groot succes dat deze week een jaarlijks terugkerend evenement werd.

Dat ‘de Skűle’ het nu voor het 10e jaar heeft kunnen organiseren, heeft ze te danken gehad aan verschillende subsidies die ze hiervoor gekregen heeft van het Rijk. Wegens bezuinigingen heeft de Skűle het de laatste jaren echter zonder subsidies moeten doen. Onder andere dankzij studenten van voornamelijk sociale opleidingen (stagiaires) die met hun deelname aan de kinderkampweek een vrij studiepunt hopen te krijgen en aan vrijwilligers die belangeloos meehelpen is het tot nog toe altijd gelukt de kampweek tot een onvergetelijke week te maken voor de Franekerjeugd.

Ook dit jaar zijn de voorbereidingen al van start gegaan en wil men voor de kinderen weer zo’n leuk mogelijke week (21 augustus t/m 25 augustus 2006, mogelijkheid tot camperen) organiseren. Dit jaar is er voor het eerst een schreeuwend te kort aan vrijwilligers en dreigt de week niet door te kunnen gaan. Iedereen die mee wil  helpen of mensen kent die mee willen helpen, wordt van harte uitgenodigd contact op te nemen met de Skűle (0517-393750). Meer info 'www.fr4y.nl'.

« Laatste verandering: 13 Juli, 2006 21:08:23 door herman » Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #29 Gepost op: 02 Juni, 2006 17:39:02 »

Celebratefestival van 29 juli - 4 augustus

Meer info: www.celebratefestival.nl
« Laatste verandering: 10 Februari, 2008 05:04:43 door herman » Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 14   Omhoog
  Print  
 
Ga naar: