Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6   Omlaag
  Print  
Auteur Topic: Jouw gratis oproepen / Nieuws:  (gelezen 50616 keer)
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #45 Gepost op: 12 Augustus, 2007 20:45:27 »

Hallo,

Ik doe vrijwilligerswerk voor een stichting 'YES-Africa'. Deze stichting heeft een heel leuk project: nl. rond de jaarwisseling met een vrachtwagen van Zuid-Afrika naar Tanzania reizen met gebruik van plantaardige olie als brandstof. Naast lokale
promotie in Afrika zullen we een documentaire maken over dit project t.b.v. televisie en internet en natuurlijk via alle mogelijke andere kanalen.

Op die manier willen we aandacht vragen voor het plantje dat kan zorgen voor bio-brandstoffen en inkomen in droge en arme gebieden in Afrika: Jatropha.

Het doel van de actie is om zoveel mogelijk promotie te genereren via de website, acties van vrijwilligers en ons promotiemateriaal, zodat het voor bedrijven interessant wordt om ons te sponsoren.
Wie wil participant worden en ons helpen bij de promotie?
Meer info hierover staat op www.seeyouindjibouti.org

Met vriendelijke groeten,

Harry Kuijpers
namens stichting YES-Africa www.yes-africa.nl
en Washiriki (engelse website www.washiriki.org)
Gelogd
Hans B
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 5


« Antwoord #46 Gepost op: 27 Augustus, 2007 10:52:46 »

Ik was vorige maand even in spanje en wat mij daar op valt is dat de benzine daar € 0,99 cent kost terwijl het hier toen € 1,39 cent kost leve 1 europa blah

Gr Hans
Gelogd
Hendrik Boomstam
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 68


« Antwoord #47 Gepost op: 27 Augustus, 2007 18:14:01 »

yo hans

geloof jij in 1 europa?Huh moet het allemaal nog zien hoor. in het oosten is alles nog goedkoper. wij hebben vet mazzel dat wij hier werken.
Gelogd
Topcrew
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 1


« Antwoord #48 Gepost op: 30 September, 2007 10:24:49 »

de Geheime Wereld van Tieners is een boek dat volgend jaar verschijnt over wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld van tieners tussen 10 en 19 jaar. Drugs, experimentele seks, prostitutie via webcams, chantage en georganiseerd geweld, zijn slechts een kleine greep. Voor dit boek zijn wij op zoek naar nog meer jongeren tussen 10 en 19 jaar  die anoniem en openhartig vertellen over zaken die hun ouders niet mogen weten. Soms gewoon stout, soms....
Thomas van 12 gaat 's nachts via internet op zoek naar mannen die hem betalen voor webcam-sex. Sanna is 16 en leeft al jaren een dubbelleven;  overdag het brave schoolmeisje, 's nachts de xtc-slikkende losbol. Robbie (17) fantaseert over sex met dieren en het verkrachten van zijn tweelingbroertje, en Carina (19) steelt als de raven en chanteerde haar buurman.

Als jij ook een verhaal te vertellen hebt, dan willen we dat graag van je  horen.

Check out www.topcrew.eu voor meer informatie.

de Redactie
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #49 Gepost op: 14 Oktober, 2007 20:21:35 »

Nieuwsbrief Pinkstertuin, Verantwoordelijk uitgever, Sylvia Lucia

Oproep voor mensen die hun bijna dood ervaringen willen delen. Ook geld dit voor ouders van kinderen
die herinneringen hebben aan hun vorige leven.
Wilt u ons uw verhaal vertellen mailt u dan naar Sylvia-Lucia@home.nl
 
"Heimwee naar de Pinkstertuin"
Autobiografie over uittredingen.
Auteur Sylvia Lucia
bestellen? dat kan via de website http://sylvialucia.nl

Mijn boeken en verhalen zijn geschreven vanuit mijn waarheid en mijn ervaringen. Dat betekent dat de inhoud zowel over mijn ervaringen met mijn hoofdgids en mijn tweelingziel gaat als over mijn dagelijkse leven. Ik vertel over uittredingervaringen afgewisseld met de belevenissen met mijn vrienden die soms leiden tot komische,emotionele of ontroerende verwikkelingen.
 
In deze herfsteditie wil ik u voorstellen aan de stichting Athanasia

Athanasia is een kritische, onafhankelijke stichting die zich bezighoudt met parapsychologisch, psychologisch en wijsgerig onderzoek naar leven na de dood. Stichting Athanasia werd in augustus 1996 opgericht te Nijmegen en staat officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, KvK 41261343. Initiatiefnemers van Stichting Athanasia waren o.a. drs. Titus Rivas en dr. Hein van Dongen. In het Engels heet Stichting Athanasia: Athanasia Foundation. We beschouwen onszelf als een Nederlandse stichting met sterke internationale ambities die weerspiegeld worden in samenwerking en publicatie binnen Europa en daarbuiten.
De voornaamste namen van mensen die regelmatig betrokken zijn bij werkzaamheden van Athanasia zijn momenteel:

drs. Titus Rivas (psycholoog en filosoof, auteur)
Anny (Stevens-) Dirven (algemene zaken, auteur)
mr. drs. H.A. (Andre) Rozendaal (psycholoog, trainer-coach)
drs. Roman Gruijters (parapsychologie en spirituele tradities)
Sylvia Lucia  (onderzoek, auteur, studie parapsychologie)
Abhijat van Bilsen (beursbemensing, voorlichting)
 
Cardioloog Pim van Lommel deed een vooraanstaand onderzoek naar bijnadoodervaringen. Met Ode praat hij over de levenslessen van mensen op de rand van de dood. ‘Niemand ontkomt aan de consequenties van zijn gedachten.’
Het opmerkelijkste, zegt Van Lommel, is dat zijn patiënten dergelijke verruimde bewustzijnservaringen hebben, terwijl de hersenen geen enkele activiteit meer vertonen. Volgens de huidige kennis in de medische wetenschap is dat onmogelijk. Omdat het onder wetenschappers algemeen wordt aanvaard dat het bewustzijn in de hersenen zetelt, ontstaat nu dus het raadsel hoe mensen bewustzijn kunnen ervaren, terwijl zij tijdens hun hartstilstand (een klinische dood) bewusteloos zijn.
Drs.Titus Rivas
Titus Rivas, psycholoog, filosoof en onder andere reďncarnatieonderzoeker, heeft een naslagwerk van ruim driehonderd pagina's samengesteld, getiteld "Encyclopedie van de parapsychologie van A tot Z"
Titus begint zijn boek met het geven van een uitleg omtrent parapsychologie. De parapsychologie bestudeert verschijnselen die niet aan bod komen in de gangbare wetenschap en tegelijkertijd verband houden met de ziel of geest.

Samenvatting
Christina (pseudoniem), een meisje uit Malden, droomde toen ze drie en een half jaar oud was dat ze gestorven was bij een brand tijdens een vorig leven. De droom leek overeen te komen met wat haar moeder had geweten van een dergelijke brand te Arnhem, die plaatsvond voordat zij getrouwd was. Hoewel het geval ongeverifieerd blijft, bevat het een relevante fobie en ervaringen van de moeder, alsmede een klaarblijkelijke herkenning van het huis in kwestie. Dit geval lijkt daarmee het transculturele patroon te volgen van Cases of the Reincarnation Type (CORTs). De auteur noemt verscheidene interessante implicaties van dit geval.

Meer informatie: http://www.sylvialucia.nl
Gelogd
clubglimlach
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Berichten: 2


« Antwoord #50 Gepost op: 15 Oktober, 2007 21:50:10 »

wat vindt je vindt je van radio nl stem nu gegeroet wout
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #51 Gepost op: 16 Oktober, 2007 21:04:00 »

Onlangs is e.e.a. over privacywetgeving gegeven in het nieuws geweest. Dit heeft ook betrekking op deze website. Het verschil is alleen, dat hier al sinds de oprichting in 2003 een clausule is opgenomen voor mensen die hun foto('s) liever niet op het internet terugzien. Bovendien zul je geen dergelijke dingen zonder toestemming op deze website vinden. Er is dus eigenlijk niks veranderd, want het beeldrecht kennen we al jaren. Bovendien heeft de ervaring van nu een kleine 5 jaar geleerd, dat er bijzonder weinig verzoeken tot verwijdering zijn geweest.

Hier het artikel welke in het nieuws is geweest:

Stel, je komt op een sollicitatiegesprek. En ineens wordt gevraagd of de persoonlijke informatie die over je op internet staat juist is.

Want de sollicitatiecommissie heeft even gegoogeld en kwam een advertentie van je tegen, compleet met erotische foto, telefoonnummer, adres en de uren waarop je beschikbaar bent voor herenbezoek.

De schade die een reputatie zo kan worden toegedaan is enorm.

Misschien lukt het je de sollicitatiecommissie ervan te overtuigen dat de advertentie niet door jou maar door je haatdragende ex gepubliceerd is.

Maar dan de websitebeheerder nog bij wie de gegevens staan.

Want deze maakt zelf uit of en wanneer hij zin heeft de gegevens eraf te halen. En tot die tijd blijft de advertentie voor iedereen toegankelijk.

Toestemming
Aan dergelijke schendingen van privacy komt een einde. Websitebeheerders moeten voortaan persoonlijke toestemming hebben om persoonsgevens op internet te zetten, heeft het College Bescherming Persoonsgevens bepaald. 

En als betrokkenen willen dat hun gegevens van websites worden verwijderd, moet de eigenaar dat onmiddellijk doen.

"Publicatie van persoonlijke gegevens op internet kan mensen jarenlang achtervolgen", constateert het College. "Persoonsgegevens moeten daarom zorgvuldig worden gebruikt, juist op internet."

Polonaise
Onder de term persoonsgegevens vallen namen, adressen, telefoonnummers maar ook foto's en andere informatie die tot personen herleidbaar zijn.

Het zijn dus niet alleen onjuiste gegevens die op verzoek onmiddellijk van internet gehaald moeten worden. Ook de foto’s van die bruiloft waarop je tot je schrik toch echt stomdronken de polonaise hebt gelopen, kun je laten verwijderen.

En de ledenlijst van een vereniging waarvan je 15 jaar geleden lid was, maar waar je nu niet meer mee geassocieerd wilt worden, moet op verzoek ook van het internet gehaald worden. 

Dwang of boete
Het College Bescherming Persoonsgegevens kan overgaan tot dwang of het opleggen van een boete als dat niet gebeurt. Het College werktsamen met instanties in de andere landen in de EU op dit gebied.

Dus ook als je boze ex de advertentie op bijvoorbeeld een Italiaanse website geplaatst heeft, kun je deze eraf laten halen.

De naleving van de wettelijke regels voor het publiceren van persoonsgegevens op internet is voor verantwoordelijken, zoals websitehouders, niet lastig of kostbaar. De belangrijkste regels zijn dat zij de betrokkene informeren over de publicatie van persoonsgegevens, en de gegevens verwijderen als de betrokkene bezwaar maakt tegen publicatie.
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #52 Gepost op: 24 Oktober, 2007 20:30:09 »Willen jullie ook een te gekke drive-in show mail dan naar Christiaan Draaijer;
christiaandraaijer19@hotmail.com.
Bellen kan ook; 0514-582828 en mobiel 06-51047188.

**

hoi herman en de andere lezers,
bedankt, dat je mij op jongerenwebsite.nl hebt staan herman!!
hoop dat er nu bekendheid aan komt,
ik ben kleine zelfstandige, maar breid het langzaam uit!!

groetjes Christiaan Draaijer
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #53 Gepost op: 31 Oktober, 2007 18:00:00 »

Nieuws uit het Ignatiushuis

Jihad als innerlijke queeste en de misvattingen van de publieke opinie. Na enkele actuele voorbeelden laat Rena Netjes - arabiste en duoraadslid van de Amsterdamse gemeenteraad - aan de hand van teksten uit de Koran en de traditie zien welke betekenissen het begrip Jihad kan hebben. Daarnaast verheldert en nuanceert ze termen als 'de moslim' en de islam', die vaak in algemene zin gebruikt worden, terwijl de groep helemaal niet homogeen is. Dit alles vanuit een positieve zorg om het samenleven in onze stad en vooral om de (onnodige) spanning te helpen wegnemen!

Datum: donderdag 8 november
Tijd: 19.30-22.00 uur
Kosten: € 10,-

Lunchconcerten in november
Iedere dinsdag van 12:30 tot 13:00 uur - toegang gratis

• 06 Duo la Passione cello, gitaar
• 13 Daniël Kool, piano
• 20 Samira van de Walle, cello
• 27 Daan Treur, piano

Muziek op zondag
11 november, 14.30-16.00 Recital door de Griekse pianist, Vasileios
Rakitzis. Tijd: 14.30-16.00 uur
Kosten: € 5,- aan de zaal in het Ignatiushuis.

FILM IN DE ADVENT :
Normaal zijn wij anders

Normaal zijn wij anders (2006), van Susanne Engels, is een film gemaakt met verstandelijk gehandicapten over hun gedachten- en gevoelswereld, eigenlijk gewone mensen met een eigen persoonlijkheid, dromen, interesses en emoties. Wat is normaal? Met die vraag gaan we het gesprek in.

De maaltijd begint om 18.30 uur, de film om 19.45 uur. Kosten maaltijd € 5. Van Ostadestraat 151 (ingang aan de 2e van der Helststraat ) De film zal - omdat Rialto weer dwars ligt - worden vertoond in de Oranjekerk zelf, dat betekent dus minder toegangsgeld - € 3, - p.p.

Zin op Zondag
Dansen van universele vrede,een programma van meditatieve dansen bij liederen uit verschillende religieuze tradities. Om naar te kijken en te luisteren, maar ook zelf mee te doen. Werkgroep interreligieuze dans o.l.v. Paul Henneman en Veronique Lindenburg.
Datum: Zondag 18 november. Tijd: 14.00-16.00 uur
Kosten: € 10,-

Extra: Op donderdag 15 november, 10.00- 12.00 uur is er Open ikonenatelier, advies en hulp op maat van Wil de Groot, docent icoonschilderen € 5,-. s Middags, 14.00-16.00, Beelden en verhalen van Joris de drakendoder, lezing door Fieke Klaver, € 10,-

EXPOSITIE:
Tot 9 december zijn werken van beeldend kunstenaar Halina Zalewska te zien in de Galerie van het Ignatiushuis. Geopend van maandag t/m woensdag, 9.30-16.30 uur. Toegang gratis. Het werk van de uit Polen afkomstige en in Utrecht wonende en werkende Halina Zalewska (1956) gaat over 'de begrenzingen van het fysieke, maar ook over de grote intelligentie van het leven'. De kern van haar werk is het leggen van beeldende relaties tussen wetenschap, religie en filosofie. Zondag 25 november om 16.00 uur heeft Karin Feenstra een gesprek met de
kunstenares over haar werk. Van harte welkom!

Gastvrouwen gezocht voor het Ignatiushuis.

Een van de aardigste manieren om aan je betrokkenheid bij het Ignatiushuis vorm te geven, is actief te worden als gastvrouw (of gastheer). In ons mooie en lichte gebouw, ontvang je dan de deelnemers en cursusleiders, maakt ze wegwijs en voorziet ze van koffie en thee.
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Karin de Bont (6798207, op di., wo. of do.)
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #54 Gepost op: 31 Oktober, 2007 18:06:27 »

Onderwerp: Petitie Zuid Afrika: even doorlezen a.u.b => ja soms moet een petitie toch worden doorgestuurd.

Kopieer dit bericht en stuur de petitie naar iedereen die je kent

Vorige week werd in Zuid Afrika een meisje van 3 jaar geslagen en verkracht.

Ze ís nog in leven. De dader werd een dag later op borgtocht vrijgelaten. Hij loopt weer gewoon op straat. Als u het te druk hebt om dit  bericht te lezen, plaats uw naam dan onderaan en klik op Doorsturen. De regering van Zuid Afrika is van plan om de kinderbescherming op te heffen en deze mail is een petitie om dit te voorkomen.

Dit is een heel belangrijke petitie want het gaat om een essentieel onderwerp van het rechtsysteem voor kinderen. U heeft wel gehoord van de mythe in Zuid Afrika dat seks hebben met een maagd AIDS kan genezen . Hoe jonger het meisje, hoe groter de kans op genezing. Dit heeft geleid tot een epidemische toename van het aantal verkrachtingen.   Velen zijn door deze krankzinnige verkrachtingen al omgekomen.

Nog maar kort geleden is een 9-maanden oude baby verkracht door 6 mannen!!!!! Het kindermisbruik neemt momenteel katastrofale proporties aan. Wees alstublieft zo vriendelijk om uw naam toe te voegen aan onderstaande lijst en stuur 'm door aan iedereen die u kent.  Als u de 120e ondertekenaar bent, stuur de lijst dan naar childprotectpca@saps.org.za Wees nou 'es NIET onverschillig, maar DOE IETS voor de kinderen in Zuid-Afrika. U kúnt verschil maken. Dat meisje van 3 vecht voor haar leven. Ze is slechts één van de miljoenen gevallen van kindermisbruik, dus geef uw steun en help mee om de CPU (Child Protection Unit) open te houden.  Voeg uw naam toe aan onderstaande lijst en zorg ervoor dat deze naar zoveel mogelijk mensen gaat. Laat het hier niet bij: mŕŕk dat verschil! Om uw naam toe te voegen: Kopieer dit bericht eerst naar een nieuw bericht , of klik op doorsturen, voeg uw naam toe en verzend dit bericht aan anderen. En nogmaals: als u nummer 120 van de lijst bent, stuur deze lijst dan naar childprotectpca@saps.org.za en begin gewoon een nieuwe lijst.
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #55 Gepost op: 14 November, 2007 18:30:34 »

Hallo,

Ik schrijf jullie omdat ik graag onze band onder de aandacht wil brengen.

Wij zijn Faith First een gospel rock band uit Ferwerd e.o.

De band bestaat uit 6 enthousiaste spelende leden en we hebben onze eigen geluidsman.

Vaak hebben we tijdens een dienst waar we optreden een lichtshow erbij en als het mogelijk is een rook machine. (dat slaat altijd aan bij vooral de jongeren)

We hebben de afgelopen jaren al regelmatig in kerkdiensten, tent campagnes, jeugd en praise diensten gespeeld. Maar we willen graag het evangelie door onze muziek heen aan een breder publiek brengen.

De nummers die we brengen zijn covers ook wel opwekkingnummers maar ook eigen gemaakte nummers. We spelen de nummers op onze eigen manier meerstemmig, wisselende zang maar ook stevig, met knallende gitaarsolo's.

We wisselen de stevige nummers af met rustige aanbidding naar God toe, want dat is toch waar het allemaal om draait. Onze bedoeling van de muziek is dat de mensen die er naar luisteren, meezingen of dansen. De aanwezigheid van God zullen ervaren.

We willen met name de jongeren benaderen, zodat ze zullen ontdekken dat het geloof niet saai is, maar dat wij ook feest kunnen vieren.

Wij hebben de mogelijkheid om een hele dienst te vullen inclusief spreker indien nodig.

We hebben een website dus daar kunt je eens een kijkje nemen www.faithfirst.nl , maar op onze faith first hyve is veel meer te bekijken en te beluisteren.

Op deze hyve hebben we de meest recente foto's en mediafragmenten staan, maar ook een aantal nummers die we live gespeelt hebben tijdens een dienst.
Deze nummers kun je dus beluisteren. De hyve is een open hyve dus die kunt u zo beluisteren en bekijken en je hoeft dus niet in te loggen; www.faith-first.hyves.nl

Ik hoop dat het jullie aanspreekt en dat we een keer mogen langs komen om te spelen.

Als je vragen hebt kunt contact opnemen met:

Dina Venema
Stationsstraat 25
9172 NW Ferwert
Tel: 0518 412409
E-mail: dinavenema@wanadoo.nl

Vriendelijke groet,

en Gods zegen toegewenst.

Dina Venema en de rest van FAITH FIRST
« Laatste verandering: 14 November, 2007 18:41:28 door herman » Gelogd
Bert
Voorgesteld, goedgekeurd
****
Geslacht: Man
Berichten: 19


"Ik worstel en kom boven"


« Antwoord #56 Gepost op: 29 November, 2007 00:42:10 »

Hoi allemaal,

misschien is het leuk om te laten weten wie er allemaal naar Sydney gaan en of diegene wil vertellen waarom hij of zij er naar toe gaan.

Ik zelf ga helaas niet. Sad

Groeten Bert
« Laatste verandering: 03 December, 2007 22:50:18 door Bert » Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #57 Gepost op: 09 December, 2007 14:39:14 »

Pinkstertuin

Na Heimwee naar de Pinkstertuin, komt het tweede boek uit in Maart 2008 bij uitgeverij Elikser:
"IK SPREEK JE IN GEDACHTEN"

Wie ben ik

Mijn naam is Sylvia Lucia en ik ben geboren op 3 mei 1963.
Vanaf mijn vroegste herinnering ben ik me bewust geweest van een andere 'wereld' om ons heen... Lees meer ->

Waar werk ik

Bij een landelijk opererende gespecialiseerde dienstverlening waar de laatste zorg aan overledenen een specialisme is. Soms krijgt men te maken met slachtoffers van een ongeval of een misdrijf. Soms vind er een obductie plaats. Obductie is het openen van het lichaam waarbij onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak of erfelijke afwijkingen.
Vindt een dergelijk onderzoek plaats op last van de Officier van Justitie dan spreken we van een (gerechtelijke) sectie. Een ander woord is autopsie.
 
Mythen en Sagen
Zij woonde in het oosten van Ameland, een woest gebied, het Oerd genaamd. Op het uiterste puntje had zij haar hut gebouwd, waar nauwelijks nog mensen konden wonen. Bij krijsende meeuwen en sikkelduinen die wandelen in de nooit rustende wind, vond zij een schamel tehuis, verlaten en verloren....

Friese volksverhalen...

Bijna dood ervaringen
Terwijl Daniël Gélin klinisch dood was, zag hij hoe twee gestalten hem naderden. Het waren zijn ouders. Ze brachten hem in een tuin, waar hij, zijn op vierjarige leeftijd gestorven zoontje Paul ontmoette. Mevrouw Dorothy Whippo vertelde aan een journalist, dat ze, tijdens een ernstige ziekte, haar  lichaam had verlaten. Ze had na een tocht door een donkere tunnel haar vader, broer, schoonzus en oom ontmoet, die allen al eerder waren overleden....
 
Dat de hersenen tijdens een uittreding bij bepaalde handelingen beelden kunnen vormen is een feit. Als er geluid via de oren wordt opgevangen, dan kan het brein er een invulling aan geven die gebaseerd is op hoe de omgeving geacht wordt eruit zien, conform de ontvangen signalen.
Toch zijn er buitenlichamelijke ervaringen in overvloed. Het valt niet te verklaren als we geloven dat er alléén maar hersenactiviteit en de bijhorende projecties bestaat. Onze scepticus gaat door de knieën, er is méér dan wat onze sensoren ons doen oppikken. In welke vorm blijven we over?
Tsjah, op een energetische manier. De eerste wet van de thermodynamica vertelt ons dat energie nooit verloren gaat, het verandert hoogstens van vorm....

Meer info: http://sylvialucia.nl
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #58 Gepost op: 21 December, 2007 12:16:34 »

Kerkbezoek Nederlandse katholieken blijft dalen Uitgegeven: 21 december 2007 11:13 UTRECHT - Het aantal rooms-katholieken in Nederland dat wekelijks naar de kerk gaat, blijft dalen. Bezochten in 2001 bijna 418.000 mensen elk weekeinde een eucharistieviering, vorig jaar was dat aantal tot ruim 322.000 afgenomen. 
Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksinstituut Kaski, die rkkerk.nl, het blad van de Nederlandse RK-Kerk, deze week publiceert.
 
Omdat vele rooms-katholieken zeker één keer in de maand, maar niet elk weekeinde in de kerk komen, wordt het aantal regelmatige kerkgangers op 500.000 geschat.
Vieringen
Het aantal wekelijkse kerkgangers daalt sinds het begin van deze eeuw met ongeveer 20.000 per jaar. Omdat ook het aantal vieringen daalt, blijft het aantal aanwezigen per viering stabiel op ongeveer 115.
In 2006 waren er per weekeinde bijna 2885 kerkelijke vieringen, ruim 450 minder dan in 2002.

(c) ANP
Gelogd
herman
Administrator
******
Geslacht: Man
Berichten: 485WWW
« Antwoord #59 Gepost op: 02 Februari, 2008 15:56:42 »

Van de website van de NVB, de Nederlandse Vereniging van Banken:

1e publicatiedatum: 4 juli 2007

herhaling: 4 december 2007

Omgekeerde pincode is onzin
 
Er circuleert zowel via e-mail als op internetfora een bericht waarin wordt beweerd dat, als een gebruiker van een geldautomaat wordt bedreigd, de gebruiker de pincode achterstevoren zou kunnen invoeren. Dit zou dan leiden tot de gevraagde geldopname en tegelijkertijd tot een melding aan de politie. Het bericht roept op tot verdere verspreiding van deze informatie of het doorsturen van de e-mail aan zoveel mogelijk adressen.

De NVB benadrukt dat dit bericht pertinent onjuist is. Er is op geen enkele manier in het systeem ingebouwd dat het invoeren van de omgekeerde pincode leidt tot het alarmeren van de politie. Ook zal de transactie niet tot stand komen. Het achterstevoren invoeren van de pincode zal slechts leiden tot het bericht dat een onjuiste code is ingevoerd en heeft als bijkomend risico dat derden de juiste pincode uit de omgekeerde pincode kunnen afleiden.

Bron: http://www.nvb.nl/index.php?p=59337

N.B.: Het is goed om dit soort berichten eerst te checken door middel van google voordat je ze doorstuurt…

--------------------------------------------------------------------------------
Hieronder het onzinbericht over de pincode:

 
"hoi allemaal,

Dit volgende berichtje kreeg ik van iemand en lees dit even goed door en wel wat hier onder staat !

ALS JE GEDWONGEN WORDT TE PINNEN...

LEES DIT GOED JE WEET HET NOOIT.

GEDWONGEN PINNEN BIJ EEN TRANSACTIE AAN EEN GELDAUTOMAAT ...
ZEER BELANGRIJK!
DEZE KLEINE INFORMATIE KAN VAN GROOT NUT ZIJN .

Indien U ooit gedwongen wordt om geld af te halen aan een geldautomaat om daarna te overhandigen aan uw belager,
weet dat ALS U UW PINCODE ACHTERSTEVOREN INBRENGT 
(b.v. indien uw code 1234 is dient U 4321 als code in te tikken).
 
De machine erkent dat U de code met opzet achterstevoren hebt ingevoerd.
U krijgt inderdaad het geld maar tegelijkertijd wordt de politie ingelicht dat U bedreigd of bestolen wordt.
De politie kan U in dit geval dus te hulp komen.
Deze nuttige informatie werd via de TV vrijgegeven en het blijkt dat  slechts weinig mensen hiervan op de hoogte zijn. 
 
DAAROM IS HET RAADZAAM OM DIT BERICHT DOOR TE STUREN."
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6   Omhoog
  Print  
 
Ga naar: